Over ons

Hoe is het begonnen?

Nou gewoon bij de Appie om de hoek. Want oceaanplaatjes sparen van Freek Vonk, wie wilt dat nou niet? Maar ik besefte mij dat niet iedereen dat kan


Het verleden ben ik nooit vergeten

Daarom besloot ik voor 3 kinderen een bewaaralbum te halen en die vol te maken met alle benodigde 102 stickers. Met wat spaarhulp van de vrienden van mijn dochters en lieve familie lukte dat. Ik zette een oproep op social media en de 3 boeken waren zo weg. In mijn oproep heb ik aangegeven wat mijn doel was en vroeg ik mensen die niet de plaatjes spaarde deze voor mij te sparen.

 

Tekenactie

Samen besloten we een tekenactie aan de plaatjes te koppelen. Teken je mooiste of lievelings oceaandier en win een prijs! Ongeveer 100 kinderen hebben meegedaan door heel Nederland. En? Ze hebben allemaal prijs! Maar Jesse won de hoofdprijs! We kregen schenkers die speelgoed of tickets schonken om de kinderen blij te maken. Ook zij die dat hebben gedaan bedankt nogmaals en ook voor jullie een speciale plek op onze sponsorpagina.

 

En toen?

Toen waren we bezig met onze volgende actie. Wat is jouw wens! Kinderen tot en met 16 mochten laten weten, wat hun wens is voor zichzelf, een ander of de wereld. Om eens stil te staan bij wat echt belangrijk is of waar hun behoefte ligt. Met die wensen hebben we iets bijzonders gedaan! Namelijk een wensen-expositie gehouden in Nijkerk (Gelderland). Alle geïnteresseerden konden de wensen uitgestald in lijstjes en op prikborden komen bewonderen en er was een top 10. Natuurlijk is iedereen winnaar, maar Luna won de hoofdprijs! 


3FM

Radio 3 FM zette zich in december 2022 in voor het vergeten kind en zo deden wij dit ook! 3fm zette het glazen huis neer in Amersfoort en hier kregen wij de mogelijkheid op de markt te staan. Wij verkochten 2 dagen daar zelfgemaakte kaarten, vergeet me nietjes, thee en zelfgemaakte armbandjes voor het goede doel en haalde 365 euro op! We leverden deze cheque in bij het glazen huis. 


Kerst

We sturen en bezorgen kadootjes en kerstkaarten bij mensen thuis die zich op hebben gegeven of in de prijzen zijn gevallen bij doe een wens. Doel: Wat extra aandacht tijdens de feestdagen. Ook bedanken we onze sponsors en schenkers van afgelopen jaar en knallen we 2022 uit! Op naar een nieuw jaar... 


Voor elkaar en met elkaar

NO3, is het Buurt Kastje genaamd Nummerootje 3, welke staat aan de Nachtegaalstraat 3 te Middelburg. Hier kan je food en non-food producten welke je nodig hebt uithalen en eventueel ook inzetten wat je missen kan. Het kastje loopt zo hard en goed dat we gaan samenwerken met Zeeuws Werk in Vlissingen en besluiten meerdere van deze Buurt Kasten te laten maken om op Walcheren te laten verspreiden (Mega Bedankt, jullie zijn geweldig!). Dit met dezelfde insteek: voor elkaar en met elkaar! Omdat we ook regelmatig vlees en brood uitdelen zoeken we een grote vriezer waar we deze producten in kunnen bewaren om later uit te delen of te verspreiden over de punten waar straks een kastje komt te staan. De MediaMarkt Middelburg denkt hierover mee aan een oplossing (toppers!). 


Nidayi

Dag Beste Maatje. komt van 1 van onze zeer gewaardeerde vrijwilligers Nidayi Arslan. Hij schreef en illustreerde een boekje genaamd: Dag Beste Maatje. Nidayi heeft autisme en woordblindheid. De boekjes worden momenteel aangeboden aan dierenartsen in Zeeland met als doel: kinderen helpen en troost bieden met/bij het verwerken van het verlies van hun huisdier. Geïnteresseerd in een boekje? Laat het ons weten! Ze kosten slechts 1 euro.


Voor het onderwijs

NL Doet. Scholen in Middelburg in het zonnetje zetten door de teams wat lekkers te brengen voor en na de dagen van NL Doet. Ook een kort gesprek met de kinderraad om te vragen wat leren leuk maakt. Doel: De teams laten weten ze gewaardeerd worden om hun inzet en betrokkenheid als mens en docent. We hebben de teams op alle scholen in Zeeland laten weten wij hun inzet zeker waarderen!


Dock FEC!

Pannenkoekendag in Dock FEC Vlissingen. 17 maart is het nationale Pannenkoekendag en dat is gevierd! We hebben samen met het team van Dock, Soolsma partyverhuur en onze vrijwilligers de aanwezige kids in de watten gelegd met gratis pannenkoeken, een kleurwedstrijd en een hoop vrolijkheid. Wat we zagen waren een hoop blije en tevreden kinderen, wat ons weer erg blij maakte! Lieve iedereen die aanwezig was deze dag super bedankt!


Dagje Hoogvliet

Disney Day. In Hoogvliet Rotterdam een feest in Huis van de Wijk met als thema Disney Day. De oproep hierbij is kom als jouw held, prins of prinses. Zij kunnen deze dag ook prijzen winnen. Doel: Het vermaken van een groep kinderen. Alle kinderen zijn deze dag gratis welkom en er zal ook een springkussen zijn en spelletjes. Kortom het is de moeite waard om heen te komen!


Sefora haar project

Regula. We hebben de mogelijkheid dankzij E.M.L. Online Education B.V. om 100x de cursus Besparen aan te bieden binnen Zeeland. We willen dit aan groepen van 10 personen tegelijk aanbieden op verschillende locaties, waaronder Veere, Middelburg, Vlissingen, Kapelle en Goes al verzekerd zijn van een locatie. Doel: Gemotiveerden hulp bieden bij schulden of het voorkomen hiervan, door middel van de begeleidende cursus en het uitwisselen van onderlinge tips. Mogelijk opvolgend of op termijn een cursus Solliciteren. Geïnteresseerd? Stuur dan zeker een mailtje! Dan houden wij u op de hoogte. Wij zoeken iemand die van dit mooie project (Regula) een website zal willen maken. Bent of kent u iemand dan horen wij u graag. 


Kleur tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid. Kleurplaten van bloemen laten inkleuren door kinderen om deze te versturen naar eenzamen binnen Walcheren om deze doelgroepen te verbinden en rijker te maken. Doel: Via Resto van Harte en Hofje onder den Toren de kaarten verspreiden onder de doelgroep om wat warmte te verspreiden. De kleurplaten laten wij al tijdens evenementen door kinderen inkleuren. ​Stukje eigen ervaring?

Vroeger hadden wij het financieel niet zo breed. Konden niet meedoen aan spaaracties en toen ik kinderen kreeg, was ik blij dat de voedselbank bestond. Later kwam ik een periode in de wsnp terecht en roeide ik met de riemen die ik had en kreeg toegeworpen. Social media was er nog niet waar je een oproep kon zetten om voor of met elkaar te sparen voor plaatjes of andere spullen. 


Te leuk om te stoppen.

Ik dacht dit is zo leuk die blije kinderen. 10 boeken moet toch ook wel lukken. Dus ging ik nog "even" door met sparen en wat denk je? 10 lukte ook! Zo veel lieve mensen gingen inmiddels mee sparen en gaven hun  dubbele plaatjes aan mij. Ik heb uiteindelijk 25 boeken gevuld (lees een los boek met losse complete set stickers) :D voor kinderen in Zeeland.


De voedselbank

Meerdere  Albert Heijn filialen hadden mede dankzij de PZC ondertussen lucht gekregen van de uit de hand gelopen actie en doneerde plaatjes boeken en nog veel meer oceaan spullen. Hierdoor hebben ook nog eens 100 boeken met complete set stickers kunnen doneren aan Voedselbank Walcheren en 100 aan Voedselbank Bevelanden en nog eens 50 aan een ander goed doel. Ben je benieuwd welke Albert Heijns dit waren kijk dan op onze sponsor pagina.


What's next

Hierna hebben we ons steentje als Stichting bij gedragen aan de actie Secret Santa via Stichting voor de Minima. We hebben zo een 30 pakketten kunnen maken met van alles en nog wat om mensen blij te maken rond de kerstdagen in meerdere provincies en deze pakketten rondgebracht en/of opgestuurd. Vele mensen waren positief en wij vinden dit dan ook echt een top actie van Sandra Elzenga, oprichtster van deze prachtige groep! 


538

Ook radio 538 zet zich in deze periode in voor het Maxima Medisch Centrum, die onderzoek gaan doen tegen kanker. Wij dragen daar op onze manier aan bij, door geld in te zamelen op 2 dagen bij de ijsbaan in Middelburg. We verkopen onder andere zelf gehaakte hartjes in sleutelhanger vorm, zelfgemaakte kaarten en maken lampions en gift boxes met de kinderen​


2023!

2023! Een nieuw jaar met een nieuwe insteek, want vanaf dit jaar focussen we ons alleen nog op de provincie Zeeland. Waarom? Omdat we eigenlijk een beetje te hard zijn gegroeid en het door heel Nederland reizen heel leuk vinden, maar niet vol te houden is met zijn tweeën. In Zeeland zit ook onze grootste doelgroep en is alles wat beter aan te rijden en sturen en schakelen met samenwerkingspartners is veel makkelijker. Ook het zoeken en vinden van vrijwilligers in Zeeland meer haalbaar. ​


M.U.P.

Ons Menstruatie Uitgifte Punt ook wel MUP genoemd in samenwerking met het Armoedefonds. Via onder andere het Buurt Kastje geven wij menstruatie producten als maandverband en tampons uit. Ook kunnen mensen berichten om een afspraak maken deze producten af te halen. Doel: Tegen (menstruatie) armoede. Mocht u geïnteresseerd zijn in een Buurt Kast of MUP kunt u contact opnemen met 1 van ons,​


Middelburg door de jaren heen

Jumbo Middelburg geeft 3 plaatjes/stickers mee bij 10 euro boodschappen om een boek van 175 plaatjes compleet te krijgen. Het betreffen afbeeldingen van Middelburg in vroegere tijden. Doel: De geschiedenis van Middelburg. Wij sparen en verzamelen voor mensen die dit zelf niet of nauwelijks compleet kunnen krijgen of na de eind dag nog nummers missen. We zetten een Facebookpagina op die snel groeit en organiseren een ruilmiddag in het Palet samen met Iris (nogmaals bedankt het was ook heel gezellig!) Ook Jumbo Klarenbeek bedankt voor de rest plaatjes en het helpen sorteren en mensen helpen hun boek compleet te krijgen samen met ons! ​


Aardbevingen

Inzamelingsactie voor Turkije en Syrië. Aan de hand van een lijst, worden er spullen ingezameld en afgegeven die meegaan met de vracht naar het rampgebied en daar worden uitgedeeld. Doel: Na meerdere aardbevingen, zijn er spullen nodig voor de mensen in de getroffen gebieden. Wij faciliteren. Dankzij Leen Schrijver is er de mogelijkheid 1 of meer vrachtwagens naar Turkije/Syrie te sturen met hulpgoederen. Wat er nodig is dat is geld voor de heen en terugreis (diesel) voor de vrachtwagens kunnen vertrekken. Via lokale pers als Omroep Zeeland, doen wij een oproep om het geld proberen bij elkaar te krijgen. Aan spullen ontbreekt het niet, die worden massaal ingezameld. Onder andere door Basisschool de Lichtboei in Westkapelle, waar wij een prachtige donatie van hebben mogen ontvangen. Bedankt lieve allemaal!​


Verkoop voor de Stichting

Op het Damplein in Middelburg op de rommelmarkt die 1 april zal zijn, wat goede spullen verkopen en ook glitter tattoos zetten op deze dag. Voornamelijk spullen uit 2022 waar we niet zoveel meer mee kunnen of doen maar nog mooi en goed zijn. De opbrengst is voor het plannen en organiseren van nieuwe acties en evenementen! Ook op 13 mei is er een Rommelroute in veel delen van Middelburg. Zo ook in 'T Zand. Houd Facebook in de gaten!​


Lekker eten

Time for Tapas in het Wooncafe! Op 16 juli 2023 organiseren we samen met het Wooncafe een Time for Tapas Day. Voor 20 euro kan je onbeperkt Tapas komen eten deze dag. Reserveren is wel verplicht. Geef dan meteen even aan met hoeveel personen u komt. Iedereen is welkom. De opbrengst is voor Samen in Actie om te investeren in een volgend project of projecten voor en binnen Zeeland. Kijk tussen de komende projecten waar het geld in geïnvesteerd zal worden o.a.​


Lokaal Preventieakkoord

De Plukhof. Het vormgeven van een fruitpluk gebied en meerdere fruitgebieden grenzend aan (basis)scholen in Middelburg. Ook (bloem) pluk tuinen en gebieden bijvoorbeeld indien mogelijk langs akkers. Doel: Het gezonder, gelukkiger en vitaler maken van de inwoners van Middelburg zowel fysiek als mentaal. Hier speelt Gemeente Middelburg (Lokaal Preventieakkoord), De Fruithof Kapelle en Praktijkschool Het Bolwerk ook een grote rol in wat betreft meedenken. Samen staan we sterk en willen we er echt iets meerjarig en moois van maken! Ook voor dit project "De Plukhof, Pluk uw Geluk" zijn wij op zoek naar iemand die een website wilt maken.​


Voor de kinderen

Kidsdag! Wij zullen 26 augustus aanwezig zijn op Kidsdag in de Sprong en meehelpen met het verzorgen van een geslaagde dag. Mogelijk zetten wij glittertattoos en delen wij goodiebags uit. 


Sefora

Hoi

Mijn naam is Sefora. Ik ben geboren in 2004 en ik help waar ik kan bij Samen in Actie. Ook probeer ik er zoveel mogelijk bij te zijn als er evenementen of acties zijn. Zo ben ik ook bezig met het project Regula. Hierover meer bij projecten. Ik werk in de horeca en heb ook oppaswerk. In 2022 ben ik geslaagd voor de HAVO en mijn rijbewijs, dus neem in 2023 een jaar de tijd om werkervaring op te doen (en uit te rusten). Ik zal graag Engels docent willen worden en ga hiervoor studeren. 

Liefs, 
Sefora

Tatiana

Hallo

Ik ben Tatiana. Geboren in vlissingen en opgegroeid in Middelburg. Ik ben geboren in de zomer van 1987. Samen met mijn man hebben we 3 prachtige kinderen van 15 ,13 en 9.
Ik ben per puur toeval terecht gekomen bij Samen in Actie, het kwam doordat ik begonnen ben met het verzamelen en uitdelen van de jumbo plaatjes van Middelburg, zo ben ik in contact gekomen met Mel. Ik vind het heel erg leuk om mensen blij te maken dus had ik besloten Mel een handje te helpen.

Groet,
Tatiana

Mel

Hoi

Ik ben Mel. Geboren in het mooie Middelburg en woon daar ook. Mijn geboorte vond plaats in het prachtige bouwjaar 1983!
Gelukkig ben ik gelukkig getrouwd met Leslie. Samen hebben wij 2 dochters. Sefora (2004) en Luna (2006).
Altijd al heb ik mij zoveel mogelijk en waar het kon ingezet voor een ander. Ieder kind is gelijk in mijn ogen en hoort gelijke kansen te krijgen. Graag draag ik er ook zorg aan om er te voor zorgen dat dit mogelijk gemaakt wordt via samen in actie.

Liefs,
Mel