OCEAANPLAATJES VERZAMELEN

We begonnen op 05-09-2022 met het verzamelen van oceaanplaatjes voor kinderen. Met name voor de kinderen die zelf dat minder makkelijk konden. We besloten om 3 verzamelalbums te halen en deze met losse stickers erbij compleet te maken en te schenken aan 3 kinderen. Dat liep storm! Des dachten we, dan doen we er maar 10… Mensen gingen ons helpen sparen en we maakten onze eigen Facebook dus 10 boeken weren 25…. Lang verhaal kort? We hebben 500 boeken met losse plaatjes erbij compleet kunnen schenken aan kinderen. Ook via de voedselbanken bij ons in de buurt.  Met de overige plaatjes (Nogmaals bedankt lieve mensen en lieve Albert Heijns) hebben we nog een berg kinderen blij kunnen maken met stickers om hun albums compleet te maken. Bij 300 enveloppen zijn we gestopt met tellen. Iedereen die geholpen heeft bedankt!

Een teken en win actie

Op 23-09-2022 begonnen we met onze actie teken en win! De bedoeling was dat kinderen hun allermooiste of lieveling oceaandier tekenden en van hun tekening een foto maakten en deze op de Facebookpagina zette. En dat lukte! Er deden ongeveer 100 kinderen mee. En iedereen won een mooie prijs! De prijsuitreiking hebben we gehouden in Zeeland (Middelburg) en er echt een feestje van gemaakt! De kinderen die niet konden komen om hun prijs, die hebben we hun prijs gebracht. We zijn een weekend door heel Nederland gereden om dat te doen. 

Actie: wat is jouw wens?

Op 15-10-2022 zijn we gestart met de actie wat is jouw wens. Tot 18 jaar kon je je wens indienen groot of klein om eens even stil te staan bij wat nu echt belangrijk is. Doe je een wens voor de wereld, een ander of voor jezelf? Ook hier deden zo'n 100 kinderen aan mee. En ook bij deze actie kon je weer in de prijzen vallen natuurlijk. 33 van de 100 kinderen hebben een prijs gewonnen! Maar alle 100 kregen een ereplaats! En zijn daarmee ook winnaar. In Gelderland (Nijkerk) hielden we namelijk een wensen-expositie, waar mensen de wensen konden komen bewonderen. De top 10 was ingelijst en alle! andere wensen hingen versierd aan prikborden of op gekleurde papieren. Zo was iedereen die dag even bijzonder! Dat was onze wens, want voor ons is iedereen bijzonder!

Onderneming Secret Santa

Op 26-11-2022 besloten we om mee te doen aan de actie Secret Santa van Stichting voor de minima en daarvoor kerstpakketten samen te stellen voor mensen in de minima. We hebben een boel pakketten en pakketjes (maar daar zaten dan weer duurdere dingen in) gemaakt en overal en nergens naar verstuurd! We vonden het hartstikke leuk om een keer te doen. En we hebben veel dankbare en lieve mensen mogen ontmoeten. De verbinding dat is waar je het voor doet. En het maken van iemand zijn dag of zelfs kerst!. Het is erg dat het nodig is, maar ook fijn dat we er op deze manier toch voor elkaar kunnen zijn.


Het Vergeten Kind - 3FM

Voor de actie van 3FM hebben wij ook actie gevoerd op 19-12-2022 en 21-12-2022. Zij zette zich in voor Het Vergeten Kind. Wij vonden dat wij best een steentje bij konden dragen ook omdat we feeling hadden met het doel en besloten om: zakjes gevuld met theezakje, zelfgemaakt armbandje, zakje vergeet me nietjes te verkopen en zelfgemaakte kaarten door Eva Weis. Werden we toch ineens gemaild of we in Amersfoort op de markt wilden komen staan met onze spulletjes! Hoe tof is dat! Dat wilden wij wel en we gingen voor 2 avonden van 18.00 tot 22.00. We trokken meteen alles uit de kast en er kwamen bonbons en koekjes op tafel, we verkochten ook happy-stones, gehaakte hartjes, wensballonnen, de zakjes natuurlijk, de kaarten en alles liep op rolletjes. We werden verwend door de crew van 3fm. Ons streefdoel was 250 euro en we hebben 365 opgehaald. Volgend jaar weer!

Missie 538

Ook voor Missie 538 maakten wij ons hard vanuit ons hart voor het Maxima Medisch Centrum op 20-12-2022 en 22-12-2022. Het geld dat zij inzamelden wordt gebruikt voor onderzoek en behandeling. Natuurlijk wilden wij daar ook een bijdrage aan leveren! Ook hier met een markt/verkoop van spulletjes. Zelfgemaakte hartje, glow in the dark. sticks en een zelfontworpen kaart door Eva Weis. Naast de verkoop knutselden we met de kinderen lampionnen, giftboxen en geschenkdoosjes. We stonden 2 dagen bij de ijsbaan in Middelburg en er werd super voor ons gezorgd. Ons streef doel was 200 euro en we hebben 250 euro opgehaald. Eens kijken wat de missie volgend jaar is!

Kerstkaarten en spelletjes

Voor onze volgers hebben we kerstkaarten geschreven die we hebben rondgebracht en verstuurd. En op de Facebook wat spelletjes gespeeld, zoals het complimentenspel, vraag en antwoord en wat is jouw boodschap spel. Verder stond het vooral in het teken van de feestdagen en vakantie en waren wij ons samen met Dominique druk aan het voorbereiden op de volgende actie! Tussen onze kerstdiners en verplichtingen door waren we lekker met Samen in Actie bezig voor jullie en natuurlijk ons eigen plezier.

Website onderhoud en plan

Vanaf eind december ben ik druk bezig met het bijwerken van de website en het maken van de plannen van 2023 en zelfs al een klein beetje 2024. Ook zijn we aan het kijken wat er al wel en niet op de website komt. Lastig soms al die keuzes maken! Soms wil je iets als verrassing houden maar dingen delen is ook weer wel zo leuk! Het plan voor 2023 is in ieder geval al redelijk vol met tot nu toe 9 acties. Dus blijf bij ons! Tot in 2023!